»Pri več kot 80 odstotkih odraslih smo ugotovili pomanjkanje tega vitamina, pri približno 40 odstotkih pa celo hudo pomanjkanje.«
»To ne drži, saj je oljčno olje zaradi visoke vsebnosti enkrat nenasičenih maščob in antioksidantov termično celo bolj stabilno kot mnoga druga rastlinska olja.«
»Oljčno olje vsebuje pretežno enkrat nenasičene maščobne kisline tudi do 75 odstotkov, in je zato oksidaciji podvrženo bistveno manj kot rastlinska olja z visokim deležem večkrat nenasičenih maščobnih kislin.«
»Če želimo v oljčnem olju ohraniti kar največ za zdravje koristnih snovi, predvsem antioksidantov, je najbolje, da ga uporabljamo za hladne jedi, ali pa da ga dodamo v čim kasnejši fazi kuhanja.«
»Pri ženskah pogosteje ugotavljamo nezadostne zaloge železa, še posebej pri ženskah v rodni dobi. Spol se je tako izkazal kot pomemben dejavnik, ki lahko vpliva na morebitno pomanjkanje železa.«
»Če se njegova živila odpokličejo, ker so nevarna za zdravje, je to slabo za njegov imidž.«
»Namen projekta je spodbujati inovativnost domačih proizvajalcev pri razvoju živil in potrošnikom zagotoviti pestrejši izbor kakovostnih živil z ugodno hranilno sestavo.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju